Escola Escriptura Ateneu Bacelonès
  

Estada creativa a Viladrau

Escriure a fora. Com crear un diari de camp

De divendres 31 de maig a diumenge 2 de juny

Un cap de setmana creatiu a Viladrau, conduït per l’escriptor i periodista Leonardo Faccio, on practicaràs tècniques per a crear un diari de camp (o quadern de bitàcora narratiu) pel teu projecte d'escriptura, il·lustració o fotografía. Com desenvolupar la teva mirada narrativa i com transformar l'experiència en relat.
Matrícula oberta fins al 25 de maig.

INSCRIU-T'HI

OBJECTIUS DE L'ESTADA

L'escriptura d'una novel·la, una crònica, un guió o un conte, sovint ens exigeix explorar nous territoris, dialogar amb persones i costums que no acabem de comprendre i de vegades parlar una llengua aliena. En aquesta estada aprendrem a ser testimonis de l'inconnegut i practicarem tècniques d'observació, escriptura i confecció d'un diari de camp. Crearem memòria amb apunts, fotografies, mapes i collage. Analitzarem l'obra d'autors i autores de referència i practicarem estratègies específiques de narració.
Els textos del taller es poden escriure en català o en castellà.
collaboracio_viladrau

PREUS

Grup reduït (màxim 10 persones). El preu no inclou el desplaçament a Viladrau.

  • OPCIÓ Curs + Allotjament en pensió completa* a l'hostal Bofill: 345 €
    * Allotjament les nits de divendres i dissabte, sopars de divendres i dissabte, i esmorzars i dinars de dissabte i diumenge
      Habitació privada individual (es pot sol·licitar l'opció d'habitació doble)
  • OPCIÓ Curs (sense allotjament ni àpats): 205 €
Com arribar a Viladrau:
- Des de Barcelona: tren R3 fins estació Sant Miquel de Balenyà + bus de l'estació de tren al centre de Viladrau. Durada del trajecte, 1.50h. Indicacions a Google Maps >>
- Des de Vic: Bus 441 des de l'Estació d'autobusos de Vic fins al centre de Viladrau. Durada del trajecte: 35 minuts. Indicacions a Google Maps >>
- Cotxe: aparcament gratuït a l'entrada del poble
- Indicacions de l'hostal Bofill a Google Maps: mapa >>

INSCRIU-T'HI

Cap de setmana d'escriptura a Viladrau

Leonardo Faccio
Escriptor i periodista

Autor dels llibres «Letizia, la reina impaciente» i «Messi». Els seus textos han estat traduïts a disset idiomes. Llicenciat en Periodisme i diplomat en Antropologia Social. Ha publicat en nombrosos mitjans de premsa i és professor universitari. Va escriure sobre diversos temes, com la indústria farmacèutica, processos migratoris entre Amèrica i Europa i revolucions en països Àrabs. A l'Escola imparteix cursos de biografia, autobiografia y narració d'escenes.

Viladrau
Un paradís natural als peus del Montseny

Viladrau, conegut per les seves llegendes i tradicions (des de Serrallonga a les bruixes de Viladrau o les dones d'aigua), és un paradís natural envoltat de boscos i fonts cristal·lines. Amb les seves cases de pedra i carrers empedrats, conserva l'encant tradicional de la Catalunya rural. Un entorn privilegiat per fer excursions, connectar amb la natura i estimular la teva creativitat.

Hostal Bofill
Allotjament

Un refugi acollidor al cor de Viladrau, on cada racó respira hospitalitat i calidesa. Amb una arquitectura tradicional que et convida a endinsar-te en el passat, aquest encantador hostal és molt més que un lloc per descansar; és una experiència per viure. A cada finestra, les vistes panoràmiques dels paisatges idíl·lics de Viladrau et captivaran i et recordaran la bellesa de la natura que t’envolta.

Què és un diari de camp?

En l'escriptura creativa, un diari de camp és una eina molt útil per fer un registre d’observacions, una exploració de la creativitat, un processament emocional, una resolució de problemes narratius o la captura d’una inspiració fugaç. És una eina flexible i personal que ens ajudarà a cultivar la creativitat, connectar amb les nostres emocions i experiències i capturar la matèria primera que faci crèixer la nostra obra artística.

CALENDARI

Inscripció i més informació

T'interessa aquest curs? Per formalitzar la inscripció pots enviar-nos un missatge a través del formulari de contacte i t'inscriurem al curs. Només ens has d'indicar si vols l'opció de curs + allotjament o només el curs (sense allotjament).
I si necessites més informació també ens pots escriure a través del formulari, indicant-nos els dubtes que tinguis.

Formulari de contacte

(* Has d'omplir tots els camps del formulari)
Has d'acceptar la política de privacitat. Pots consultar informació sobre el tractament de dades personals a Política de privacitat