Escola Escriptura Ateneu Bacelonès
  

Curs virtual Exprés Narrativa

La teva porta d'entrada a l'ofici d'escriure

1 mes | 95 € | Inici: 3 de juny de 2024

En el curs Exprés Narrativa de l'Escola d'Escriptura aprendràs les principals tècniques de l'escriptura narrativa amb els millors professionals del món literari i editorial.

Matrícula oberta a partir de l'1 de maig.


Amb el curs virtual Exprés Narrativa aprendràs tècniques narratives clau a l’hora d’escriure:

 • com crear interès i expectatives,
 • com construir personatges rodons,
 • i com articular un conflicte narratiu potent.

I gràcies al format virtual del curs podràs fer-ho quan vulguis i on vulguis, simplement accedint al campus virtual de l'Escola per:

 • dur a terme les activitats (exercicis d'escriptura, participació a fòrums i videoxats en directe, qüestionaris autocorrectius),
 • i per accedir al materials del curs (unitats didàctiques i videocorrecció dels exercicis).
 • Inici del curs virtual: dilluns 3 de juny de 2024
 • Matrícula oberta a partir de l'1 de maig de 2024
 • Durada: 1 mes (dues quinzenes didàctiques)
 • Preu: 95 €
 • Format: virtual
 • Professorat: Alba Dalmau, Albert Juvany, Assum Guardiola, Paula Juanpere
 • Disponible en català o en castellà

Per què ASINCRÒNIC?A diferència d'un curs en directe, en el curs virtual Exprés Narrativa no hauràs d'assistir a cap classe, ja que no hi ha horaris de participació sinó terminis a complir.

El curs es divideix en 2 quinzenes didàctiques. A cada quinzena hauràs de realitzar dues activitats bàsiques: llegir un contingut teòric i preparar el teu exercici d'escriptura. Tens un màxim de 10 dies per fer-ho. Dins d'aquest lapse t'organitzes com vulguis: només has de lliurar el teu text abans del termini establert. Si et sobra temps, podràs participar de les nombroses activitats optatives i complementàries.

L'estrella del curs: les VIDEOCORRECCIONSÉs el sistema de correcció exclusiu de l'Escola d'Escriptura. De què es tracta? En finalitzar cada quinzena, el professorat et retorna el text que hagis enviat amb les seves anotacions incorporades, on t'assenyala els aspectes positius i aquells a millorar. També t'envia un vídeo d'entre 6 a 8 minuts en el que, de viva veu, et dona més informació i contingut sobre el teu text. Pots descarregar aquest material al teu ordinador i consultar-ho tantes vegades vulguis, ja que queda per a tu, per sempre. I si tens dubtes sobre la correcció, podràs fer preguntes al professorat en el fòrum en qualsevol moment.

El FÒRUMÉs la principal via de comunicació del curs, disponible les 24 hores. Et permet enviar per escrit els teus comentaris, dubtes o preguntes al professorat i l'alumnat. A diferència d'un curs presencial —on t'has d'esperar a la classe per a fer preguntes i rebre'n la resposta—, al curs virtual pots enviar el teu comentari en qualsevol moment de la quinzena; el professorat et contestarà com a molt tard abans de les 48 hores, en dies hàbils. Això significa que al curs virtual estaràs molt més en contacte amb el grup que a una classe presencial.

LES UNITATS DIDÀCTIQUESUna desena d'expertes i experts en literatura —els millors professionals del país— van redactar el contingut teòric del curs virtual Exprés Narrativa. Rebràs un document en PDF, d'unes 30 pàgines d'extensió, que t'explica de manera minuciosa i fluida, i amb nombrosos exemples, un concepte determinat de l'escriptura narrativa.

I MÉS...Podràs participar de dues trobades optatives en grup via Zoom, en directe, amb el professorat i l'alumnat del curs. També podràs comentar els textos de les teves companyes i companys, contestar un qüestionari autocorrectiu, llegir les lectures recomanades, participar de trobades presencials optatives, etc...

Grups reduïtsCursos virtuals de l'Escola d'Escriptura

Gaudeix de l'escriptura quan vulguis i on vulguis


campusVirtual_mobil
 • Assessorament

  Obtindreu l’assessorament de la coordinació del campus virtual per ajudar-vos en tots els aspectes relacionats amb els cursos virtuals (matriculació, metodologia dels curs, material, etc.)

 • Multi-plataforma

  Podràs accedir al campus virtual des del teu ordinador, mòbil, tauleta o televisor amb connexió a Internet

 • Accessible

  El campus utilitza la plataforma Moodle de formació virtual (eLearning), l'entorn estàndard de referència de formació virtual (més de 25 milions d'usuaris arreu del mon i més de 4.000 escoles i institucions a l'Estat espanyol).

 • Senzill i intuitiu

  Al campus virtual utilitzem eines de vídeo i text per tal de facilitar-te la comunicació amb el professorat i els companys del grup.

Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès

L'escola d'escriptura més gran d'Europa

 • Més de 22.000 alumnes van aprendre a escriure amb nosaltres des de 1998.
 • Més de 100 cursos disponibles, presencials>> o virtuals>>, d'escriptura, literatura, edició i oralitat.
 • Más de 100 professores i professors>> amb experiència en el món editorial i acadèmic.
 • Més de 100 alumnes publiquen les seves obres cada any.

Formulari de contacte

(* Has d'omplir tots els camps del formulari)
Has d'acceptar la política de privacitat. Pots consultar informació sobre el tractament de dades personals a Política de privacitat

 

Les opinions de l'alumnat

Perquè recomanes el curs virtual Exprés Narrativa?

 

 

L'Escola als mitjans

L'Escola d'Escriptura (Ateneu Barcelonès)

Des de 1998, més de 23.000 alumnes han après l’ofici d’escriure a l’Escola d’Escriptura (Ateneu Barcelonès).
Oferim més de 100 cursos >> - videocursos en directe o virtuals- d’escriptura, literatura i humanitats, edició i oralitat, impartits per més de 100 professors >> amb experiència en el món editorial i acadèmic.

Reportatge de l'Escola d'Escriptura al programa "Connexió Barcelona" de BTV: